2012. március 7., szerda

Fly-Tox interjú!

Az 1993-ban alakult gyöngyösi, magát "társadalom-kritikus punkrock" zenét játszó zenekar énekes-gitárosával, Csefán Csabával (Csefivel) készített interjút olvashatjátok az alábbi sorokban.



Szasza: Mutasd be nekünk a bandát és a jelenlegi felállást!
Csefi: A Fly-Tox zenekar 1993 óta üzemel több tagcsere és kisebb-nagyobb kihagyások után.1995-ben csináltunk egy demót "Csendes Kemping" címmel, ami műfajilag elég vegyes vágottra sikeredett.1996-ban "A srácnak pisztolya van" készült el, addigra már kialakult a Társadalom kritikus Punkrock irányzat, mind szövegekben és zeneileg. 2008-ig váratott magára a "Balkánaán". Jelenlegi felállás: Kovács Hanka Péter (basszus, ének), Fehér Zoltán "Pöti" (szólógitár), Kovács István Dániel (dob), Csefán Csaba "Csefi" (gitár,ének).
Szasza: Az utolsó lemezetek 2008-ban jelent meg. Milyen volt a fogadtatása a lemeznek? Terveztek a közeljövőben új albumot készíteni?
Csefi: Igen 2008-ban rögzítettük a legutóbbi anyagot "Balkánaán" címmel, ami semmilyen formában nem került a publikum elé. :) Részben elakadt a dolog a kiadónál, ha lehet mondani nevet (PiarRecords), mert tetszett nekik az anyag és a témák, viszont a dob kipontosításával voltak problémák. A rögzítés szempontjából így újra kellett volna kezdeni az egészet, mivel analóg dobsávra építkezünk. A másik ok, hogy nem sokkal a felvétel után elköltöztem Dunaújvárosba és több mint két évig nem voltam a zenekar tagja. A közeljövőben rögzíteni fogjuk (2012) a már 2008-ban is kész átdolgozásainkat, ami remélem ütősre sikerül.
Szasza:  Lassan 20 éves a zenekar, ennek örömére terveztek valami nagy bulit?
Csefi: 18. Születésnapunkat is megtartottuk tortával köszöntve, családias hangulatban. A második X is meg lesz ünnepelve természetesen.
Szasza: Ha jól emlékszem, régen sokat léptetek fel Hatvanban, hogyan emlékeztek vissza azokra az időkre? Mi a véleményetek a környékbeli punk-rock életről?
Csefi: Igen Hendrix, Dali és Gyöngyösön a Morrison üzemelt abban az időszakban. Jó koncertek voltak, sokszor nagyobb publikum előtt mutathattuk meg magunkat és az akkori bulikban adódó lehetőségekkel így utólag visszagondolva nem éltünk igazán. Tavaly óta fokozatosan ékelődöm vissza a zenekarba és úgy érzem, van bennünk még mondanivaló, amit szeretnénk a nyilvánosság elé tárni. Ahol tudunk és van lehetőségünk ott leszünk és erősítjük a műfajt a jelenlétünkkel. Mindenkit szívesen látunk a koncertjeinken!  Köszönjük: Fly-Tox (Csefi)

A zenekar honlapja: http://www.flytox.hu/

Néhány videó a zenekarról:
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése