2012. március 6., kedd

Pump'n'roll ha mondom!

Shitpump zenekar
Aki ismeri a Shitpump zenekart, azoknak nem kell bemutatnom a bandát, aki viszont még nem hallott róluk, annak most Kis Zsolt azaz Kizsó, a banda frontembere beszél a jelenlegi felállásról, a legutóbbi kislemezről és miegyébről.

Szasza: Mesélj nekünk a zenekar jelenlegi felállásáról!
Kizsó: Helló! Sziasztok, üdvözlök minden olvasót! Akkor hirtelen "durrbelebumm"? Rendben.  A zenekar jelenlegi felállása a legjobb szerintem. Bár én mindig úgy voltam vele, hogy az akkori "jelenlegi" felállás a jó, leszámítva azt, amikor a Mikiék eltűntek egy kis időre, úgymond szabadságra, de ez most tényleg a legjobb. Nagyon örül az egész zenekar annak, hogy a sors, és néhány telefonhívás az utunkba vezérelte a Biri Sándort. Nála kiválóbb embert nem is találhattunk volna a zenekarba.Ezúton is megköszönném a Csányi Petinek, hogy anno megadta nekem a Sanyi számát. Teljesen együtt van a brigád, mind emberileg, mind zeneileg, de úgy gondolom, hogy ez érződik is mostanság a bulikon... Nem mellesleg kiegészült a zenekar egy ötödik "láthatatlan" háttéremberrel, aki most iszonyatosan intézi a zenekar koncertügyeit velünk együtt, nem kis terhet levéve a vállamról. Helló Orsi anyánk! :)




Szasza: 2011-ben jelent meg a Mocskos Rock'n'roll kislemezetek. Mit kell tudni róla?
Kizsó: Igaziból ez az album hiánypótlás volt már a közönségnek. A címadó dal többféle, koncert, és demó verziója van rajta, illetve A legrohadtabb nap demo, és az Ennyit ért... koncertverziója. Mind közül a koncertfelvételek a legfrissebbek. Ezek tavaly kerültek rögzítésre a Filter Klubban. A dolog érdekessége az, hogy ez a két dal még az előző dobosunkkal, Balog Gergővel készült, pontosan azelőtt mielőtt kikerült a zenekarból. A többi nóta pedig a Pump N' Roll lemez idejében lett felvéve. Pontosan ezért lett az kislemez letölthetővé téve, mert gyakorlatilag semmi új nincs rajta, csak néhány érdekesség.
Az első héten úgy ötvenen le is töltötték. Egyébként a fent említett kislemez az összes albumunkkal együtt letölthető a zenekar webjéről, blogjáról, és a Do It Tv weboldaláról is. Do It TV
Szasza: Melyik a kedvenc Shitpump dalod, és miért?
Kizsó: Nagyon sok kedvenc dalom van tőlünk, és mind másért. Mondjuk a Legrohadtabb nap az a dinamikájáért a kedvencem. Húz, mint az állat. A Sarló és Kalapácsot azért szeretem, mert az volt az első Shitpump nóta, ami elkészült. A Nem Baj azért a kedvenc, mert iszonyatosan durva, mind szövegileg, mind zeneileg. Mostanában pedig a Gyűlölj! album dalait szeretem nagyon énekelni a színpadon. Nyersek, durvák, agresszívek és jó érzés egymás után játszani őket. A legnagyobb kedvencem az pedig, a Semmi nem változott. Talán azért, mert egy kicsit rólam is szól...
Szasza: Mi a véleményed a hazai punk és underground életről?
Kizsó: Hát baromi nehéz kitörni belőle! Hehe!
komolyra fordítva a szót, én úgy látom, hogy minden underground zene, beleértve a punkot is, egy kicsit le van írva, járatva nálunk. A média kitermeli a saját mocskát, lásd ezeket a "valóvilágosmegaikszfaktoros" celebeket. Kurvára fingjuk nincs az igazi zenélésről, ellenben a csapból is ők folynak és baromira be van etetve ezzel mindenki, akinek lehet ilyen szarokkal mosni az agyát. Hagyjuk ezt inkább...!
Ami meg itt zajlik kicsiben, az vagy el van kurvulva, vagy hiteltelen. Tudnék most neked zenekarneveket sorolni, de senkit sem akarok reklámozni.Tényleg kevés a hiteles és a kitartó zenekar.
Most volt ez a 36 órás punkfesztivál. Ez erős buli volt sok sok emberrel és zenekarral, éppen ezért büszke vagyok arra, hogy a Shitpump részt vett benne. Nem volt vita, nyavajgás, mindenki tette a dolgát. Azt hiszem, hogy sikerült megmutatni a buli szervezőinek, hogy a mostani underground punkszíntérben van még szufla, csak vegye is észre valaki ezeket a dolgokat. Ezek mellett a dolgok mellett nem lehet csak úgy elmenni. Ellenben azzal is tisztában vagyok, hogy ez a fajta muzsika rétegzene.


A zenekar honlapja: http://shitpump.atw.hu/

A közeljövőben még várható a bandával interjú, remélhetőleg már képi anyaggal is tudok majd jönni nektek! ;) Addig is hallgassatok jó zenét:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése