2012. április 11., szerda

Mer? De! Merde!

A mostani interjúban a Merde! zenekar fog nektek bemutatkozni, akikkel nem is olyan régen a 36 óra pogó-punk fesztiválon találkozhattatok. Érdemes a plakátot figyelgetni, mert több koncertállomás is érinti a térséget! Jóri Ferit faggattam a kérdéseimmel a zenekarról.

Szasza: Mutasd be nekünk röviden a zenekart! Miylen stílusú zenét játszotok?
Feri: A zenekarra sok mindent mondtak már, ami nekem bejött, az a füttyös punk, bár nem sok köze van ahhoz, amit játszunk.
Szasza: Mi az, ami befolyásol titeket és a zenéteket?
Feri: Összetett a dolog. Amit mindannyian  szeretünk, az a Dead Kennedys, de szerintem ennyiben kifújt a közös dolog. A dobosunk (Képe Tamás) pl. Kings of leon rajongó, a basszerosunk (Szeki) nagy Rammstein-es, a gitáros (Totez) nagy Alvinos, a trombitás (Papucsek József) nagy Brainses, jómagam meg az SCHC és az Eger hardcore family imádója vagyok.
Szasza: De azért sör és alkohol tekintetében közös nevezőre tudtok jutni. Kinek az ötlete volt, hogy zenekart alapítsatok? könnyű volt összehozni a csapatot?
Feri: Természetesen (bár...) dehogyis, tökéletes kocsmázások lennének, ha nem dolgoznánk/tanulnánk.
A zenekar az elég vicces alapokon áll. Én telefonáltam körbe ismerősöknél, hogy: tudsz valamilyen hangszeren játszani? Nem. Akkor fel vagy véve. Egy hét alatt meg volt a tagság, első próba, és egy dal.
Szasza: Lemezetek van már, vagy folyamatban van?
Feri: A lemez... Mit nevezhetek lemeznek? Az első LP hosszúságú anyagunk már megjelent elég régen, "Pedig azér' ilyen színes" címmel. Azóta kijött tavaly kb. ilyenkor a "Ködből, csöndből" EP és most tervezzük az új anyagot, írjuk a dalokat. Az eddig megjelentek meghallgathatók a honlapunkon. Hozzá kell fűznöm: mindegyik magánkiadás.
Szasza: Milyen nagyobb koncerteken, fesztiválokon vettetek már részt eddig?
Feri: Veréb feszt, Rockmaraton, 36 óra pogó, egyszer a Műcsarnokban is játszottunk... Kisebb helyeken is megfordultunk, pl. a Lapátos Gödöllőn, a Boss Nagykőrösön, Budaörsön Ifi Club, Bp. Filter, Dos Dios, Pogo Loco, Viper Room, és még egy pár helyen.




(Szasza)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése